Rigoureuze revisie

In het oostelijk havengebied van Amsterdam, waar postmodernisme en monumentaliteit in architectuur de plaats van de oude zeehaven hebben ingenomen, hebben we in opdracht van Studio Rijs de rigoureuze herinrichting van een woonhuis mogen uitvoeren. Het huis op schiereiland Sporenburg kreeg innerlijk een radicaal ander uiterlijk.

Foto © Pieter Kers

Volledige renovaties en grote interieurverbouwingen in woningen van nog geen vijftien jaar oud: we maken ze niet heel vaak mee, maar dit was er een. Alle standaard nieuwbouw elementen, zoals de gibowanden en stalen kozijnen met opdekdeuren, hebben we verwijderd. Feitelijk bleven alleen de twee trappen staan.

Foto © Pieter Kers

Post-Vinex

Daarna kreeg het huis op alle drie de woonlagen een volledig nieuwe indeling. De woonkamer werd voorzien van een grijze polyurethaan gietvloer, waarop we een volledig uit corian plaatmateriaal gerealiseerd keukenblok hebben geplaatst. Het nieuwe interieur werd gecompleteerd met een eiken kastenwand, met daarin een toiletruimte, een garderobe en opslagruimte. Post-Vinex maakte zo plaats voor hippe, strakke esthetiek.

Foto © Pieter Kers

Foto © Pieter Kers

Foto © Pieter Kers

Next slide icon
Prev slide icon

Vide

Ook boven doet niets meer denken meer denken aan de standaard nieuwbouwelementen. Bij de trap is een vide gecreëerd door een raam te verwijderen. Daarnaast hebben we nieuwe slaapkamers en een nieuwe badkamer gemaakt. De badkamer is – net als de keuken en de toiletruimten – voorzien van meubilair van corian plaatmateriaal.

Share Icon Share this project on Facebook, LinkedIn, Pinterest

Verbouwing imposante villa

Verbouwing van imposante villa aan de rand van een bosrijke omgeving

Monumentaal dijkhuis

Woning met een betoverend uitzicht

Frisse duik in de duinen

Bijzonder zwembad op een bijzondere plaats

Modern extension

Modern extension

Eigentijdse villa

Nieuwbouw van energiezuinige woning

Kleurrijke karakteristiek

Van gymzaal tot kleurrijk appartement

Monumentale metamorfose

Verbouwing voormalige jongensschool

Klein koninkrijkje

Moderne aanbouw hoekwoning Haarlemse binnenstad

Nieuwbouw van een overdekt privé zwembad

Verbouwen rondom een bamboe kern

Authentiek modern

Verbouwing van een klassieke villa

Medische transformatie

Keukenshowroom wordt huisartsenpraktijk

Trefzekere transformatie

Oude basisschool wordt karaktervolle woning

Nieuwbouw van een overdekt privé zwembad

Een huis van bijna 3.000 donkere leipannen

Verzonken verleider

Waterreservoir getransformeerd tot atelier