Kleurrijke karakteristiek

Het ene werk leidt soms tot het andere. In de oude Montessorischool aan de Zaaiersweg in Betondorp (Amsterdam), waar Johan Cruijff op het schoolplein zijn eerste balletje trapte, verbouwden wij eerst twee boven elkaar gelegen voormalige klaslokalen tot een karakteristieke eengezinswoning en vervolgens de voormalige gymzaal tot een vierkamerappartement.

Strak

De verbouwing van de oude gymzaal gebeurde in opdracht van architect Jan van Erven Dorens. Het resultaat in drie woorden: strak, kleurrijk en split-level. De entree van de woning en de achtertuin liggen een kleine meter hoger dan de voormalige gymzaal zelf Wie de woning betreedt, loopt vier treden naar beneden. Richting de achtertuin gaan dezelfde treden weer omhoog. De trappen zijn gemaakt van hout, dat zijn natuurlijke kleur en uitstraling heeft behouden.

Middenstip

Toen we aan de verbouwing begonnen, was de gymzaal nog echt een oude gymzaal. De strepen stonden nog op de marmoleum vloer. De middenstip is eruit gesneden als aandenken. We hebben de ruimte volledig gestript en daarin vervolgens de woning gebouwd. We hebben nieuwe binnenwanden en trappen geplaatst, uiteraard de grote glazen achtergevel, nieuwe isolatie aangebracht en nieuw stucwerk gerealiseerd. Niets herinnert meer aan de gymzaal die er ooit was.

Next slide icon
Prev slide icon

Plexiglas

De woning is praktisch ingedeeld. Vanaf de entree (en het trappetje naar beneden) hebben we een gang gebouwd die via deuren aan de linker- en rechterzijde toegang verschaft tot de berging, alle drie de slaapkamers (een boven), het toilet en de (beide) badkamers (een boven). Halverwege de gang is een vijf meter hoge schuifdeur met blauw plexiglas gemaakt.

Vogeltje

Specifieke elementen, zoals de ramen bij de entree en de gang aan de voorzijde van het appartement, zorgen ervoor dat de karakteristieke jaren dertig-uitstraling van het huis bewaard is gebleven. De gang leidt rechtstreeks de tuingerichte woonkamer met open keuken in. Het interieur is zeer kleurrijk en vormgegeven volgens de richtlijnen van kleurenarchitect.

Share Icon Deel dit project op Facebook, LinkedIn, Pinterest

Verbouwing imposante villa

Verbouwing van imposante villa aan de rand van een bosrijke omgeving

Monumentaal dijkhuis

Woning met een betoverend uitzicht

Frisse duik in de duinen

Bijzonder zwembad op een bijzondere plaats

Polderse ‘make-over’

Moderne aanbouw

Eigentijdse villa

Nieuwbouw van energiezuinige woning

Monumentale metamorfose

Verbouwing voormalige jongensschool

Rigoureuze revisie

Woonhuis krijgt hippe, strakke esthetiek

Klein koninkrijkje

Moderne aanbouw hoekwoning Haarlemse binnenstad

De wereld van Jansje

Verbouwen rondom een bamboe kern

Authentiek modern

Verbouwing van een klassieke villa

Medische transformatie

Keukenshowroom wordt huisartsenpraktijk

Trefzekere transformatie

Oude basisschool wordt karaktervolle woning

Dorpse blikvanger

Een huis van bijna 3.000 donkere leipannen

Verzonken verleider

Waterreservoir getransformeerd tot atelier