Van Blokkendoos tot luxueuze villa

Een woning die op een logische manier plaats biedt aan leven van een gezin met drie kinderen. Meer warmte in combinatie met een luxueuze natuurlijke uitstraling. Dit waren een aantal wensen van de nieuwe bewoners van de villa in Amstelveen. Het resulteerde in een ingrijpende verbouwing van de wat sombere villa. Door een aantal rigoureuze, gedurfde ingrepen was het mogelijk deze gesloten woning om te toveren in een open, moderne villa.

Ik ontdekte dat de grillige vorm van de plattegrond juist heel goed past bij het dynamische gezinsleven. Je kan er goed een verzameling ‘plekken’ van maken voor de verschillende gezinsleden. Woonkamer, werkkamer en speelkamer liggen in de ‘uithoeken’ van de woning. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door het nieuw gecreëerde hart van de woning: De open keuken waaraan de eetkamer direct is gekoppeld. Hier kan gezellig samen worden gegeten met uitzicht op de tuin en vlakbij de open haard.

Share Icon Deel dit project op Facebook, LinkedIn, Pinterest

Moderne productiehal

Efficiënt bouwen op grote schaal

Verbouwing imposante villa

Verbouwing van imposante villa aan de rand van een bosrijke omgeving

Verbouwen op grote hoogte

Herinrichting van bovenste verdieping Havengebouw

Monumentaal dijkhuis

Woning met een betoverend uitzicht

Frisse duik in de duinen

Bijzonder zwembad op een bijzondere plaats

Polderse ‘make-over’

Moderne aanbouw

Eigentijdse villa

Nieuwbouw van energiezuinige woning

Kleurrijke karakteristiek

Van gymzaal tot kleurrijk appartement

Monumentale metamorfose

Verbouwing voormalige jongensschool

Rigoureuze revisie

Woonhuis krijgt hippe, strakke esthetiek

Klein koninkrijkje

Moderne aanbouw hoekwoning Haarlemse binnenstad

De wereld van Jansje

Verbouwen rondom een bamboe kern

Authentiek modern

Verbouwing van een klassieke villa

Medische transformatie

Keukenshowroom wordt huisartsenpraktijk

Trefzekere transformatie

Oude basisschool wordt karaktervolle woning

Dorpse blikvanger

Een huis van bijna 3.000 donkere leipannen

Verzonken verleider

Waterreservoir getransformeerd tot atelier