Trefzekere transformatie

De renovatie van de vroegere Montessorischool in Betondorp (Amsterdam) leverde een ongekende diversiteit in interieurs op. Van de in totaal acht woningen die in het gebouw zijn gekomen, mochten wij er twee realiseren. Voorafgaand aan de verbouwing van de gymzaal vormden we twee boven elkaar gelegen lokalen waar Johan Cruijff ooit nog les had om tot een karaktervolle gezinswoning.

Gestript

Beide lokalen met een verdiepingshoogte van vier meter hebben we eerst volledig gestript. Daarna hebben we ze heringericht volgens het ontwerp van onze opdrachtgever Studio Rijs. We hebben een doorbraak gemaakt van het voormalige lokaal naar de gang en de ruimte waar vroeger de kapstokken waren.

Blikvanger

Het oorspronkelijke balkenplafond – in de oude situatie verstopt achter plafondplaten – vormt nu een fraaie blikvanger in de woonkamer. In verband met het grotere gewicht dat er op kwam te rusten, hebben we de balken stuk voor stuk ‘opgedikt’. In de gang en de vroegere kapstokruimte zijn de oude, houten bekistingsstructuren van de betonnen plafonds volledig zichtbaar gemaakt.

Next slide icon
Prev slide icon

Doorkijkhaard

De begane grond van de woning is voorzien van een minerale gietvloer. De moderne keuken is gemaakt van corian plaatmateriaal en eiken elementen. In de wand tussen het oude lokaal en de vroegere gang is een doorkijkhaard gekomen. Een XL-meubel met veel functies (werkplek, garderobe, meterkast, toilet, opbergruimte) loopt vanuit de vroegere gang door richting de richting van de hal en de entree.

Next slide icon
Prev slide icon

Schuifdeur

Een fraaie glazen schuifdeur scheidt de hal en de woonruimte van elkaar. Vanuit de woonkamer hebben we een trap naar de verdieping gemaakt. De trap is geplaatst tegen een van de oorspronkelijke bakstenen muren, die deels is voorzien van wit pleisterwerk.

Share Icon Deel dit project op Facebook, LinkedIn, Pinterest

Frisse duik in de duinen

Bijzonder zwembad op een bijzondere plaats

Polderse ‘make-over’

Moderne aanbouw

Kleurrijke karakteristiek

Van gymzaal tot kleurrijk appartement

Monumentale metamorfose

Verbouwing voormalige jongensschool

Rigoureuze revisie

Woonhuis krijgt hippe, strakke esthetiek

Klein koninkrijkje

Moderne aanbouw hoekwoning Haarlemse binnenstad

De wereld van Jansje

Verbouwen rondom een bamboe kern

Authentiek modern

Verbouwing van een klassieke villa

Medische transformatie

Keukenshowroom wordt huisartsenpraktijk

Dorpse blikvanger

Een huis van bijna 3.000 donkere leipannen

Verzonken verleider

Waterreservoir getransformeerd tot atelier